Hiihto voi olla hyvä tapa lievittää stressiä

Hiihtämällä voit nauttia ulkoilmasta ja ihailla talvista luontoa, mikä on loistava tapa virkistyä. Voit säätää Sivakinnin vauhtia kuntotasosi mukaan ja ajoittaa lähtösi rinteiltä arkielämäsi ympärille. Perinteinen hiihto on tehokasta. Hitaallakin tahdilla voit helposti kuluttaa kolme kertaa enemmän energiaa kuin kävelet.
Hiihto on energiankulutukseltaan verrattavissa juoksemiseen tai lenkkeilyyn. Hiihto on kuitenkin parempi valinta Lightersille kuin juoksu. Se on hellävaraisempi polville, nilkoille ja lantiolle kuin juokseminen, ja vaikka kantaisit ylimääräistä painoa, se on helpompi nivelille.
Hiihto voi parantaa sydän- ja verisuonijärjestelmää ja sydämen tilaa, ja se auttaa myös rakentamaan voimaa ja tasapainoa. Ylävartalon lihakset stimuloituvat ja selkä saa virkistävän kierron. Kun potkaiset ja pakarat puhtaat, harjoitetaan lantion alueen voimia, jotka voivat vaikuttaa selkäsi terveyteen ja vahvuuteen. Hyvä pito suksissa ja rento pito pumppaavat ilmaa hartioillesi.

Perinteinen vai luistelu?

Sauvakävely on loistava tapa rakentaa kuntopohja hiihtokaudelle. Sauvakävelijän kädet eivät ole kipeät ensimmäisellä juoksulla, ja sauvakävelijän selkälihakset tottuvat tankoihin. Fitness-harrastaja saattaa mieluummin perinteisen hiihdon luistelulle. Luistelu vaatii erilaista lihastyötä kuin muut urheilulajit. Luistelussa loukkaantumis- ja tapaturmariski on suurempi kuin perinteisessä hiihdossa, jos tasapaino ja lihaskunto eivät ole kunnossa. Klassisen hiihdon vuorotteluvauhti ja suora työntö aktivoi koko kehon. Se auttaa ylläpitämään ryhtiä. Osa on kokonaisvaltainen harjoitus terveystietoisille ihmisille. Sitä voidaan verrata crosstrainer-harjoituksiin kuntosalilla ja tehostaa happihypyllä.

Jatka potkua.

Hiihtämisestä tulee helpompaa ja nautinnollisempaa, kun käytät suksiasi parhaimmillaan. Turvallinen ja tehokas hiihto auttaa välttämään loukkaantumisia. Rento hiihto voi säästää paljon energiaa suoritettaessa pitkiä laskettelurinteitä. Hiihtoohjaajat ovat vakiintunut käytäntö rinteillä. Murtomaahiihto voi olla hauskempaa hiihtoohjaajan opastuksella.
Hiihtotekniikkaasi on helppo parantaa seuraamalla muutamia vinkkejä ja katsomalla suorituksiasi. Perinteisessä hiihdossa on kolme vaihetta: työntö, potku ja liukuaskel. Työntövaiheessa ylävartalo ja käsivarret tekevät lihastyötä. Potkuvaiheessa keski- ja pakaroiden lihakset aktivoituvat. Liukuvaiheen tarkoituksena on rentouttaa käsien ja hartioiden lihaksia.
Murtomaahiihtoa voi harrastaa sekä tasaisella maastolla että ylängöllä. Tasaista työntöä voidaan käyttää loivilla rinteillä ja tasaisella maastolla. Yhden potkun inspiraatiota voidaan käyttää loivissa ylämäissä ja tasaisessa maastossa painon jakamiseksi jalkojen ja käsivarsien välillä. Suojatietä käytetään jyrkkiin nousuihin ja laskuihin. Paino jakautuu tasaisesti jalkapohjille. Polvet ovat koukussa, tangot pidetään lähellä sivuja ja polvet koukussa.
Aloita hiihtoharjoitukset käyttämällä vaihtosuksia sauvojen sijaan. Näet painonsiirron, tasapainon ja joustavuuden sekä potkumisen tärkeyden. Muista, että somma näyttää aina taaksepäin, kun pidät sauvoja käsissäsi. Tikun työntö päättyy niin, että kämmen aukeaa käsihihnasta.
Hiihtoseurat, alueen Suomen Latun yhdistykset ja hiihtokeskukset tarjoavat aikuisten hiihtotekniikkakursseja monilla paikkakunnilla. Saat ohjausta, apua tekniikkaasi ja rentoutumista.

MURTOMAAHIIHTO:

 • Herkkä ote kepissäsi
 • Kädet ovat hieman koukussa ja olkapäät osoittavat taaksepäin.
 • Sauva koskettaa lunta vastakkaisen suksen siteissä
 • Taivuta polvissa
 • Suksen paino siirtyy siihen
 • Suksen pitoalue painetaan lunta vasten ponnistusvaiheen aikana.

Hiihtää painosi mukaan

Pyydä jälleenmyyjältä apua hiihtovarusteita ostaessasi. On parasta ostaa hiihtopaketti perinteisillä hiihtovälineillä, mukaan lukien sukset, sauvat ja pitovoide. Sinun tulee myös pyytää valmiita pohjamaalaustyötä suksille. Se varmistaa, että ne kestävät noin 50-100 kilometriä hiihtoa. Kelin mukaan suksien voitelemiseen tarvitaan vain kolme lämpötilaa pitovoiteita. Näitä löytyy kätevissä purkeissa tai roll-on-pakkauksissa. Voit levittää voiteluainetta suksien ylä- ja alaosaan. Se toimitetaan rullapakkauksessa tai Savett-pyyhkeen kaltaisessa kankaassa. Sen jälkeen sukset tulee palauttaa valmistajalle huoltoa varten ja pohjustaa seuraavaa kautta varten.

SKIVARUSTEIDEN OSTAJAN TARKISTUSLISTA

 • Perinteiset sukset ovat paras valinta.
 • Sukset valitaan painosi mukaan
 • Suksen pituus: Hiihtäjän pituus +15 – -25cm
 • Pyydämme suksille valmiin pohjamaalin pakkasparafiinilla
 • Helppokäyttöinen, valmiiksi kiinnitetty side valitaan ja kiinnitetään suksiin
 • Se on yksinkertaisin side, joka voidaan kiinnittää monokärkeen ja poistaa siitä yhdellä painalluksella
 • sauvan pituus: 0,83 – -0,84 x hiihtäjän pituus
 • Työsauvat on varustettu käsihihnoilla, jotka näyttävät kävelysauvoilta.
 • Tarvitset voiteluun 0-3 asteen pitorasvapurkin, pikaliukuvoiteen ja tasoituskorkin.
 • Pyydä kauppiaalta kohtaa, jolle pitovoide levitetään, ja merkitse se suksiin.
 • Kuntohiihtopaketti maksaa 200-300 euroa.

Tämä on paras vinkki laskettelun helpottamiseen!

Nautinnollinen hiihto vaatii sujuvaa tekniikkaa, monipuolisia juoksuja, lihasharjoittelua ja venyttelyä.
Kevyille hiihtäjille valitaan heidän taitolleen parhaiten sopivat rinteet. Polkukartat näyttävät helpot reitit merkittyinä sinisellä. Nämä ovat hallittavia osia, jotka vaativat sinun hiihtämistä mäkiä ylös. Murtomaahiihtoa ajetaan kykyjesi mukaan. “Sinun on kyettävä puhumaan ilman änkyttävää nopeutta.” Seivähyppy on loistava tapa lämmitellä ja vahvistaa lihaksia ennen juoksun aloittamista.
Viikoittaiset laskettelulenkit vaihtelevat rytmillään, jotta erilaiset harjoitukset eivät rasita samoja alueita. Jalkojen toimivuus on pääpainomme. Voimme potkaista tai luistella sauvaa. Seuraavaksi työnnetään suoremmilla työntöillä käsivarsien ja keskiosan puhdistamiseksi. Olemme hyvin levänneet ja keskittyneet kehittämään hiihtotekniikkaamme. Kerran viikossa siirrämme pitkää, rauhallista hiihtoretkeä. Kuntoaan kohentavien ei pidä jahtaa ratakilometrejä jatkuvassa kiireessä. Sen sijaan heidän tulisi liikkua ketterässä rytmissä. Ihon kunnon parantamiseksi sinun tulee hikoilla ja hengittää vähintään kerran viikossa. Harjoittelu päättyy vain lepoon. Siksi on tärkeää ylläpitää malttia harjoituksen aikana.

Leave a Comment