Huoltovapaa ei ole jäljellä olevaa voitelua varten.

Hiihtäjät valitsevat yhä enemmän voiteluvapaita pitopohjia, mutta vain osa hiihtäjistä osaa huoltaa niitä. Selvitimme, mitkä materiaalit ja niiden käyttötarkoitukset erilaisiin vetopohjiin.
Nano-kengät voivat aiheuttaa monille ihmisille pettymyksen, koska he menettävät omaisuutensa likaantuessaan. Zeroksen omistajat ovat saattaneet joutua käsittelemään jäätyneiden pohjallisten kanssa, mutta heidän on myös oltava tietoisia siitä, että huono sää voi aiheuttaa ongelmia suksille. Jopa kiitetyt skinit ovat alkaneet lyödä likaa kevät-talvi radalla.
Jälleenmyyjät ovat säilyttäneet illuusion siitä, että suksi on huoltovapaa. Jälleenmyyjät ovat säilyttäneet illuusion huoltovapaasta suksesta, mutta sellaista ei ole olemassa. Vain nanosuksilla on voitelemattomat pitopohjat. Kaikki muut sukset vaativat korkeintaan liukuvoitelun.


Säännöllinen puhdistus on vetopohjien tarpeellisin huoltotoimenpide. Voit tehdä sen, jos valitset suksiin sopivan materiaalin.
Kermanvalmistajat pitävät pitopohjaa enemmän uhkana kuin mahdollisuutena. Uusia hoitoaineita on luotu osittain yrityksen ja erehdyksen kautta. Myös kermanvalmistajat ovat innoissaan uusista pitopohjista.

NOLLAT VAATIVA ROHTAUS

Säännöllinen karhennus on Zero-skin kumipitoalueen välttämätön huolto. Näin nukka voidaan aktivoida uudelleen.
Karhentamiseen käytetään hiekkapaperia. On suositeltavaa käyttää karkeutta 80 – 100. Tämä tarkoittaa, että ensimmäinen rouhinta tehdään karkeammalla, kun taas viimeinen on hienompaa. Märissä ja jäisissä olosuhteissa pito on parempi, jos viimeistely on karkeampi.
Lähes nolla (eli nollapohja vaatii pakkasnesteen kaikissa sääolosuhteissa. Sekä perinteiset silikonit että uudemmat fluoripohjaiset jäänestoaineet toimivat yhtä hyvin tähän tarkoitukseen.
Kädensijan puhdistamiseen voit käyttää tavallisia rasvanpoistoaineita.

NANO ON PITÄÄ PUHTAANA

Säännöllinen puhdistus on Nanosuksen kriittisin huoltovaihe. Huokoinen pohja imee likaa ja muita epäpuhtauksia. Liukas pito katoaa, kun pohja tukkeutuu.
Puhdistukseen voidaan käyttää tavallista kermanpoistoainetta. Pinttynyttä likaa ei voi poistaa rievulla. Sen sijaan olisi parasta käyttää pohjan kosteuttamiseen puhdistusainetta ja harjata sitä voimakkaasti, kuten karhun kieltä.
Kaikissa suksissa voi esiintyä ongelmia, eivätkä nanosukset ole poikkeus. Pakkasta tai nopea sulaminen voi aiheuttaa jäätymistä.
Tässä on oltava erityisen varovainen. Monet jäänestotuotteet sisältävät silikonia, joka tukkii nanopohjan huokoset. Ennen ostamista on tärkeää tarkistaa, että tuote soveltuu nanoperustaisille.

NAHOT OVAT HERKKIÄ RATKAISEMME

Pitokarvat vangitsevat kermajäämät, pikeä ja muita epäpuhtauksia. Lika vaikuttaa ensin ihon liukumiseen, mutta pian se vaikuttaa pitoon.
Perinteisiä voiteenpoistoaineita, joita käytetään karvojen puhdistamiseen ja pitämiseen, ei suositella, koska ne voivat vahingoittaa hiusten kiinnitystä. Piikkikarvojen puhdistamiseen on saatavilla monia hiilivedyttömiä nesteitä.
On myös hoitotuotteita, jotka suojaavat hiuksia lialta, kosteudelta ja jäätymiseltä. Jotkut sisältävät pieniä määriä parafiinia, joka parantaa hiusten luistoa. Tämä temppu on melko vanha. Pehmeää parafiinia käytettiin hiihtohiusten latvojen hieromiseen luiston parantamiseksi.
Sukset tulee kuivata sisätiloissa hiihdon päätyttyä. Voit myös pyyhkiä ne puhtaaksi rievulla tai kuitukankaalla. Käytä puhdistusaineita vain, jos suksien ominaisuudet heikkenevät.

Leave a Comment