Jääkiekkoilijoiden suosikkiharjoitukset

Jääkiekkoilijat ovat pitkään käyttäneet voimaharjoittelurutiineja parantaakseen suorituskykyään. Voit saada kaikenlaista tietoa Internetistä, mutta kokemukseni mukaan pelaajat käyttävät yleensä tietoja, jotka he löytävät sivustoilta, jotka keskittyvät enemmän kehonrakennukseen kuin suorituskykyyn.

Jääkiekko on laji, joka vaatii nopeutta, ketteryyttä ja kestävyyttä. Kilpaillaksesi korkealla tasolla tarvitset näitä ominaisuuksia, mutta useimmat pelaajat keskittyvät lihasten liikakasvuun ja korkeaan toistoon. Tämä harjoitustyyli parantaa lihaskestävyyttäsi ja saa sinut näyttämään hyvältä peilistä, mutta jos tavoitteenasi on parantaa suorituskykyä, se on melkein ajanhukkaa. Voima, räjähtävyys ja voima ovat niitä harjoituksia jääkiekkoilijoille, joihin sinun tulee keskittyä.

Toinen huomioitava tekijä on, että jääkiekkoa pelataan yhdellä jalalla kerrallaan, kuten muissa urheilulajeissa. Koska et koskaan näe jääkiekkoilijan työntyvän pois molemmilla jaloilla samanaikaisesti, kahdenväliset harjoitukset, kuten kyykky ja maastaveto, eivät ole yhtä tehokkaita kuin Bulgarian kyykky tai takajalkakyykky kohotettuna voiman ja tehon parantamisessa.

Sisällytän rutiininomaisesti bulgarialaisen kyykyn jääkiekon harjoitussuunnitelmiini sen monien etujen vuoksi. Se on yksijalkainen harjoitus, joka suoritetaan vastakkaisen jalkan ollessa nostettuna tuolilla tai penkillä takanasi. Yksi huomioitava asia on tuolin tai penkin korkeus: Suosittelen aloittamaan aerobisella askeleella ja siirtymään sitten korkeampaan penkkiin, kun olet tottunut harjoituksen tasapainoon ja lantion joustavuutta koskeviin osiin.
Näiden harjoitusten tekemisessä jääkiekkopelaajille on useita etuja.

1. Yksijalkaiset harjoitukset

Yksijalkainen harjoittelu on osoittautunut hyödylliseksi viimeaikaisissa tutkimuksissa. Bostonin alueen huippuvalmentajan Mike Boylen mukaan, jos urheilija pystyy kyykyttämään 200 kiloa selkäkyykkyyn, hänen pitäisi kyetä yhdellä jalalla 100 kiloa kummallakin jalalla. Saat kaikki selkäkyykkyyn liittyvät edut ilman selkärangan ylimääräistä rasitusta.

2. Vakaus

Tasapaino tulee voimaan, kun vain yksi jalka on maassa kerrallaan, aiotpa työskennellä sen parissa tai et. Valitettavasti tyhmät tasapainopallot ja -laudat, jotka sopivat paremmin kuntoutuskeskuksiin, valtaavat jääkiekon harjoittelun.

3. Lonkan liikerata

Lonkkakoukistusvammat ovat jääkiekossa yleisimpiä. Pelaajien lonkat ovat usein taipuneet, mikä saa heidät kiristymään ajan myötä. Bulgarian Split Squat vahvistaa takajalan lantion joustavuutta, kun laskeudut maahan. Tämä harjoitus ei ole vain hyvä voimalle ja voimalle, vaan se on hyvä myös vammojen ehkäisyyn.

4. Voimaa ja voimaa

Jos olet uusi tämän harjoituksen parissa, painopisteen tulee olla voimassa. Harjoituksissa, kuten kyykky ja maastaveto, yksi jalka usein kompensoi toista liikkeen avainkohdissa. Jokaisen bulgarialaisen kyykyn osan on edettävä itsestään. Yritä siirtyä samankeskisen toiminnan läpi nopeammin saatuasi hieman voimaa tällä harjoituksella kehittääksesi voimaa harjoituksissasi. Voit tehdä harjoituksen ilman painoja hyppäämällä liikkeen yläosassa tehdäksesi siitä enemmän plyometrista harjoitusta.

Leave a Comment