Jääkiekkorata

Jääkiekkorata

Viivat ja pisteet jääkiekon pinnalla. Tämän seurauksena jokaisella rivillä on tarkoitus. Käymme sen läpi kanssasi.

Kaksi sinistä viivaa erottaa jään kolmeen puolikkaaseen. Sinun maalisi on puolustusalueella, kun taas vastustajan maali on hyökkäysvyöhykkeellä. Neutraali vyöhyke sijaitsee keskustassa.

Punainen maaliviiva sijaitsee maalien ympärillä. Voit pelata jääkiekossa maalien takana, mutta et sinisessä puoliympyrässä, joka tunnetaan nimellä rypistys.

Neutraalilta alueelta löydät erotuomarin rypytyksen. Jäällä on kahdeksan punaista täplää, joista neljässä on ympyröitä. Face-off vyöhykkeitä niitä kutsutaan. Kiekko sijoitetaan lähimmälle aloitusalueelle, kun peli on kuollut.

Rangaistukset

Taistelu on yleistä jääkiekossa. Tämä on jännittävä osa pelistä satunnaiselle katsojalle. Peli vaatii paljon fyysistä kontaktia. Vastustajasi tarkistaminen on laillista ja taktisesti edullista. Nyrkkilyönnistä seuraa yleensä 5 minuutin rangaistus molemmille osapuolille.

On olemassa tiukat ohjeet sen varmistamiseksi, että asiat eivät karkaa käsistä. Olemme koonneet luettelon merkittävimmistä rangaistuksista.

Paitsi on tärkein sääntö. Jos sinä tai joukkuetoveri ylität sinisen linjan ennen kiekkoa saapuessaan hyökkäysalueelle, toiminta viheltiin kuolleeksi ja aloitus suoritetaan neutraalilla alueella.

Pelaajat voivat käyttää luistimiaan kiekon pelaamiseen, mutta he eivät saa potkaista kiekkoa maaliin.

Jääkiekkomaila on toinen kuuluisa sääntörikkomus. Tikun päätä ei saa koskaan pitää hartioiden yläpuolella.

Kompastuminen, ristiintarkistus ja koukkuun jääminen ovat myös virheitä. Rangaistukset kestävät yleensä kaksi minuuttia, mutta ne voivat kestää jopa kymmenen minuuttia. Tänä aikana klubi on pelaajan tappiolla. Voimapeli on termi tälle ajanjaksolle. Jos vastustaja tekee maalin tänä aikana, rangaistuksen saanut pelaaja saa palata peliin.

Rangaistus määräytyy rangaistuksen mukaan. Rikoksentekijä voidaan tuomita enintään kymmeneen minuuttiin tai hänet voidaan erottaa pelistä ja estää osallistumasta tuleviin peleihin.

Seuraavassa on joitain yleisimmin käytettyjä jääkiekon termejä:

Pelikatkon jälkeen erotuomari heittää kiekon johonkin monista aloitusympyröistä. Kaksi vastaottelua kilpailevaa pelaajaa ovat vastakkain. Molemmat joukkueet kilpailevat kiekon hallussapidosta.

Ohut pitkä sininen viiva kulkee jokaisen maalin takana, kun taas punainen viiva kulkee kentän keskellä. Jäätyminen tapahtuu, kun kiekko ammutaan punaisen viivan takaa ja ylittää ohuen sinisen viivan hyökkäysalueella koskematta mailaan. Puolustusalueella on sitten kohtaus. Jos joukkue on lyöty, heillä on mahdollisuus jäädyttää kiekko ilman, että sitä kutsutaan jäätyksiksi.