Jääkiekon historia

Jääkiekon historia

Kohdasta voimme oppia, että jääkiekolla on pitkä historia. Varhaisin ennätys jääkiekosta on nähtävissä hollantilaisissa julkaisuissa 1700-luvulla. Sanotaan, että jääkiekko johtui maahiekasta.

Seitsemästoista vuosisadalla voimme nähdä aikaisimmat tiedot jääkiekosta hollantilaisissa julkaisuissa. Herrat luistelevat jäätyneellä joella pyöreällä kakkulevyllä, kunhan heillä on luiden kanssa sidotut luistimet. 1800-luvun alkupuolella ilmestyy tietoja Kanadan Micmac-intiaaneista samanlaisen pelin aikana, hän käyttää keppejä ja pyöreitä kakkuja.

Toinen väite on, että jääkiekko on syntynyt muinaisesta amerikkalaisesta urheilusta nimeltä lacrosse. Mutta laajasti levinnyt ja vastaanotettu teoria on, että kenttäkiekko on jääkiekon edeltäjä. Jääkiekolla on pitkä historia, yli viisisataa vuotta, ja se syntyi Pohjois-Euroopasta. Tämäntyyppisen urheilun toivat Pohjois-Amerikkaan Kanadassa asuvat brittiläiset sotilaat.

Ensimmäinen peli pidettiin Kanadassa 25. joulukuuta 1855 Kanadassa.

Jääkiekko-urheilu saarnasi Eurooppaan vuonna 1858. Kanada alkoi käyttää kumi-jääkiekkoa vuonna 1860. Kolmas maaliskuu 1875 Kanadan Montrealissa, Victoria, pidettiin ensimmäinen virallinen jääkiekkopeli McGillin yliopistossa, johon osallistui kaksi joukkuetta. Tuolloin jokaisella joukkueella on kolmekymmentä pelaajaa kentällä. Vuonna 1879 Kanadan McGill-yliopiston opiskelijat, professori Robertson ja Smith laativat pelisäännöt. Ne edellyttävät, että jokaisella joukkueella voi olla yhdeksän kuinka pelata pelaajaa pelissä. Kanadassa jääkiekosta tuli nopeasti suosituin esine. Vuonna 1885 perustettiin ensimmäinen Amateur Hockey Association; ihmiset, jotka haluavat pelata jääkiekkoa, voivat osallistua siihen. Mutta näytti olevan kohtuutonta, että yhdistys keräsi palkkion harrastajilta. Voit analysoida kehitystä tässä vaiheessa

Myöhemmin jääkiekko levisi Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan.

Kanadan jääkiekkojoukkue toi jääkiekonäyttönsä Yhdysvaltoihin ensimmäisen kerran vuonna 1893. Sveitsin Les Wongissa perustettiin ensimmäinen eurooppalainen jääkiekkoseura vuonna 1902. Kansainvälisen jääkiekkoyhdistys ry Jääkiekko perustettiin Pariisissa vuonna 1908, IIHF oli sen uusi nimi. Liigan pääkonttori sijaitsee Zürichissä, Sveitsissä. British oli voittaja ensimmäisessä jääkiekkoturnauksessa, joka pidettiin vuonna 1910. Seitsemän vuotta myöhemmin perustettiin Yhdysvaltain jääkiekkoliiga. Vuonna 1967 vain kuusi joukkuetta osallistuu peliin. Viime vuosina NHL: stä on tullut maailman ammatillinen ja kaupallinen liiga.

Vuonna 1912 Kanadan kansallinen jääkiekkoliitto otti ensimmäisen kerran käyttöön pelaamisen menetelmän kuuden ihmisen kanssa, ja Kansainvälinen jääkiekkoliiga on käyttänyt tätä toistaiseksi. Ja myös NHL: n vaikutus kasvaa ja on samanlainen kuin maailman koripallon NBA. American Hockey League -sarjan Stanley Cup on legendaarinen kunnia. Naisten jääkiekko alkoi 1860-luvulla. Vuonna 1892 ensimmäinen naisten jääkiekkokilpailu avattiin Ontariossa Torontossa. Vuonna 1916 pidettiin ensimmäinen kansainvälinen naisten jääkiekkopeli Amerikassa Jääkiekko-koulutus, johon osallistuivat sekä amerikkalaiset että kanadalaiset urheilijat.
Kauden 2011-2012 tullessa vuoden 2012 NHL-pelipaidat ovat suosittuja.