Jääkiekon perusteet

1. Pelin tavoite

Jääkiekkopelissä tavoitteena on tehdä enemmän maaleja kuin vastustajasi. Tämä vaatimaton tavoite on verrattavissa siihen, mitä näkisit maahockeyssa.

Teet maaleja asettamalla kiekon vastustajasi maalialueelle mailoilla. Jääkiekossa et voi koskettaa kiekkoa käsilläsi.

2. Laitteet ja Rink

Jääkiekon pelaajien tulee käyttää asianmukaisia ​​turvavarusteita. Jäähalli on jaettu kolmeen vyöhykkeeseen, joista jokainen on rajattu sinisillä viivoilla:

Puolustusalue: Puoliympyrän rypytys puolustusalueella.
Kentän keskimmäinen kolmannes on merkitty neutraaliksi vyöhykkeeksi punaisella keskiviivalla.
Hyökkäysosasto: Hyökkääjien maalialue.

3. Jääkiekon pelaajat

Jääkiekon perussäännöt sallivat kussakin joukkueessa olla kuusi pelaajaa. Jokaisella pelaajalla, yhdellä maalivahtilla ja viidellä ulkokenttäpelaajalla, on erillinen asema ja tehtävä pelissä.

Aloittelijoille tässä on 10 yksinkertaistettua jääkiekon perussääntöä.

Hyökkäävien jääkiekkopelaajapaikkojen vasemmalla ja oikealla puolella pyritään tekemään maaleja. Joukkueen puolustajat puolustavat maalialuetta vastustajan hyökkääjiltä.

4. Jääkiekon perusteet

Peli, samoin kuin kaikki myöhemmät pelin vaiheet, alkavat ‘face-offilla’ (esim. rangaistuspotkujen tai maalien jälkeen).

Tuomari pudottaa kiekon neutraalin alueen keskiympyrän sisään. Jokaisella joukkueella on yksi pelaaja, joka asettuu piirin sisään.

Pelaajat kilpailevat kiekon hallussapidosta. He tekevät tämän koskettamatta toisiaan keppeillään tai muilla kehon osilla.

Toisin kuin useimmat urheilulajit, jääkiekko näkee maalin takana paljon yleistä aktiivisuutta. Koska pelikenttä ulottuu kehälaudalle asti, näin on.

Hyökkäävät pelaajat eivät saa mennä vastustajansa puolustusalueelle ennen kuin kiekko on ohittanut puolustuslinjan.

Kiekon on täytynyt kulkea linjan yli, ennen kuin pelaaja pääsee maalivahtien alueelle. Tyypillinen maalivahtipaikka on heidän joukkueensa. He voivat käyttää käsiään tai mitä tahansa muuta kehon osaa pitääkseen kiekon poissa maalista jääkiekon perussääntöjen mukaisesti.

Jääkiekossa vaihtoja tehdään usein. Täyttääkseen strategiset tavoitteet ja rentouttaakseen uupuneita joukkueen jäseniä joukkueen valmentaja vaihtaa pelaajia usein.

5. Kiekon syöttäminen ja ampuminen

Jääkiekkopeliä on mahdotonta voittaa ilman maaleja. Paras tekniikka asettaa kiekko vastustajasi maaliin on tarkka syöttäminen ja taitava laukaus.

Kiekon syöttäminen kaukaloa pitkin on yleensä paras strategia. Pelaajat sitä vastoin pyrkivät saamaan kiekon tasaisesti jäälle nostaessaan sitä. Tämä strategia helpottaa ihmisten hyväksymistä.

6. Jääkiekon virheet

Loukkaavat pelaajat poistetaan väliaikaisesti pelistä. Virheen tehnyt pelaaja lähetetään rangaistuslaatikkoon. Laatikko sijoitetaan kentän sivulle, lähellä keskilinjaa.

7. Pakotteet

Sääntöjen rikkomisesta seuraa sakko. Seuraavat ovat kaksi yleisintä sääntörikkomusta:

Kompastuminen, ryöstö, kyynärpäät, koukkuun ottaminen, pito, kyytiin nouseminen, takaa tarkastaminen, korkeat kepit, häirintä, karkea ja epäurheilijamainen käytös ovat kaikki vähäisiä rikkomuksia.
Merkittävän loukkaantumisen aiheuttaminen, tappelu tai toistuva vähäinen rikkomus ovat suuria rikoksia, jotka johtavat 5 minuutin pelikieltoon.

Leave a Comment