Maaleja jääkiekossa

Jääkiekko on saanut alkunsa Kanadasta, jossa nykyajan jääkiekkopelin muunnelmia pelattiin ensimmäisen kerran kylmissä olosuhteissa 1800-luvulla. Sittemmin laji on kasvanut yhdeksi suosituimmista maailmassa, ja suurin osa pelaajista on kotoisin Pohjois-Amerikasta. NHL (National Hockey League) on maailman tuottoisin liiga, jonka vuositulot ovat miljoonia dollareita.

Pelin tavoite

Pelin tarkoituksena on lyödä jääkiekkomailalla pieni kiekko kentän poikki ennen sen lyömistä maaliin. Joka kerta kun kiekko menee maaliin, joukkue saa yhden pisteen. Pelaajat voivat syöttää kiekon kentän ympäri, ja vastustajan tavoitteena on estää toista joukkuetta tekemästä maaleja. Pelin lopussa eniten maaleja tehnyt joukkue nimetään voittajaksi. Jos peli päättyy tasapeliin, se ratkaistaan ​​jatkoajalla, ja voittajaksi julistetaan ensimmäinen maalintekijä.

Pelaajat ja heidän varusteensa

Peliä pelataan luistinradalla, joka on noin 61 metriä pitkä ja 30 metriä leveä. Jäähallissa on kolme pääosaa. Neutraali vyöhyke, joka sisältää keskiympyrän, josta pelit alkavat, on keskialueella. Puolueen kummallakin puolella on hyökkäys- ja puolustusalueet, jotka määräytyvät sen mukaan, millä joukkueella on kiekko sillä hetkellä. Kummallakin hyökkäys- ja puolustusalueella on kaksi maalialueen aloitusympyrää ja -paikkaa. Maalia ympäröi maalialue, joka on puoliympyrä. Laudat sijaitsevat maalin takana.

Jokaisella pelaajalla on oma jääkiekkomaila sekä luistimet ja erilaisia ​​suojavarusteita, kuten kasvonaamio, kypärä, pehmustetut shortsit, olkasuojat, käsivarsisuojat ja hanskat. Koska he ovat kiekon ampumalinjassa paljon useammin, jokaisella maalitarjouksella on sama, mutta paljon tiheämmässä mittakaavassa.

Kuhunkin joukkueeseen voidaan määrittää enintään 20 pelaajaa. Vain kuusi 20 pelaajasta saa olla kaukalolla kulloinkin. Loput käytetään vaihtopelaajina ja he voivat tulla ja lähteä pelistä tarpeen mukaan. Kuuden aloittavan joukossa on maalivahti ja viisi kenttäpelaajaa. Vaikka jokainen pelaaja määrätään asemaan, he saavat matkustaa jäällä parhaaksi katsomallaan tavalla. Tämä ei koske maalitarjousta, jonka on pysyttävä omalla puoliskollaan eikä ylitettävä punaista keskiviivaa.

Kiekko on kiekko, johon pelaajat osuvat. Kiekko on iso, kiinteä kumiesine, joka painaa noin 6 unssia. Kiekkoon voi lyödä pelaajan mailalla tai jalalla, mutta sitä ei voi koskaan käsitellä kukaan muu kuin maalintekijä.

Jokaisessa pelissä on kolme 20 minuuttia. Joka kerta kun peli keskeytetään, pelikello pysähtyy, ja kun kunkin jakson aika loppuu, peli on ohi.

Pisteytys

Pelaajan on lyötävä kiekko maaliviivan yli tehdäkseen maalin. He voivat tehdä sen millä tahansa kehon osalla tai kepillä, mutta eivät kädellä. Jotta kiekko katsottaisiin maaliksi, sen on ylitettävä viiva. Ammattiliigojen, kuten NHL:n, maaliviivassa on anturi, joka havaitsee, kun kiekko on ohittanut linjan kokonaan. Amatööriliigassa huomioidaan tuomareiden päätökset.