Murtomaahiihto tulee valita huolella.

Laskettelu rinteillä on helpompaa, kun varusteet ovat hyvässä kunnossa. Oikeiden työkalujen valinta on huolellista, joten asiantuntijoiden kuuntelemiseen ja oppimiseen kannattaa varata aikaa.

Murtomaahiihto voi olla haastavaa. Asiantuntijat voivat auttaa sinua löytämään sinulle sopivat sukset. Olisi parasta miettiä, kuinka taitava olet hiihtäjänä, kuinka usein suunnittelet hiihtoa ja millaisia olosuhteita haluat.
Voit valita täysin voideltuista suksista hiihtokokemuksesi, maastojesi ja voiteluinnostuksesi perusteella.
Sukset ovat parhaita, kun öljyäjä on taitava. Riittämätön voiteluaine voi johtaa pahimpiin tuloksiin. Skin suksien ja vetopohjien suosio on kasvanut valtavasti niiden korkean onnistumisprosentin ja helppokäyttöisyyden ansiosta.

Jäykkyys on tärkeää

Murtomaasuksia on eri jäykkyyksillä. Hiihtäjä valitsee itselleen sopivimman pituuden, painon ja hiihtotekniikan perusteella. Murtomaahiihdossa on kyse oikean jäykkyyden valitsemisesta.
Suksia valittaessa kannattaa miettiä, onko hiihtäjä innokas hiihtäjä vai satunnainen hiihtäjä.
Suksen voideltu ja karvainen pitoalue painuu rinnettä vasten, jos se on liian löysä. Suksi ei kosketa mäkeä, jos se on liian jäykkä. Suksen tulee olla jäykempi, jos sitä käytetään suksen potkimiseen.
Keskustelemme myös jäykkyydestä, joka on jalkojen vahvuus. Kuinka kaareva suksen pohja on. Ammattitaitoinen myyjä voi auttaa sinua löytämään oikean suksen kaikista eri jäykkistä.
Voit varmistaa, että saat parhaan suksen menemällä valmistajien, jälleenmyyjien ja maahantuojien järjestämille testipäiville.

Hiihto skin-suksilla on hauskempaa.

Monet hiihtäjät rakastavat “hiuspohjaisia” ihosuksia. Perinteisissä suksissa on ainutlaatuinen ominaisuus: hiukset on sijoitettu pitoalueelle. Se ohjaa kahvan toimintaa. Skin-sukset ovat helppokäyttöisiä ja ovat olleet eniten myytyjä. Skin-sukset eivät vaadi huoltovoitelua. Ne tarvitsevat kuitenkin säännöllistä liukuöljyä.
Lisäksi hiukset on puhdistettava. Siivous on yleisempää Etelä-Suomen rinteillä kuin Lapin puhtailla rinteillä.
Perinteiset sukset pystyvät suoriutumaan hyvin taitavien hiihtäjien käsissä. Hiuspohjat mahdollistavat kuitenkin helpon, nautinnollisen hiihdon, joka sopii aktiivisille harrastajille. Hiuspohjia on käytetty kilparadoilla tietyissä olosuhteissa.

Vinkkejä luistelusuksien valintaan

Pikaluistelu on hieno laji. Suksien tulee olla yksilölle sopivia. Luistimet luokitellaan niiden materiaalien mukaan. Valittavana on monia materiaaleja, mukaan lukien puu, muovi, vaahto ja hiilikuitu. Sukset voidaan valmistaa mistä tahansa materiaalista.
Eri kennorakenteet on suunniteltu kevyiksi. Pohjamuoveista on monia muunnelmia, ja osa on valmistettu tietyille alueille. Suksen hinta kertoo yleensä sen laadun, mutta kaikilla hiihtäjillä ei ole varaa laadukkaimpiin suksiin.
Luistelulautaa valitessaan luistelijoiden on valittava jaloilleen oikea jäykkyys. Luistelusukset ovat jäykempiä kuin perinteiset sukset. Hiihtokeskus on lähes aina irti urasta. Paperikokeella voidaan määrittää oikea jäykkyys. Aseta paperi suksien keskikohdan alle. Sen pitäisi pystyä liikkumaan hiihtokeskuksen alla, vaikka se olisi vain yksi jalka.
Luistelusuksien tulee olla sileät. Liian jäykät sukset voivat vaikeuttaa laskettelua ylämäissä. Liian löysät sukset syövät potkun voimaa, eivät luita, ja voivat heikentää hiihtäjien tehokkuutta. Se voi myös aiheuttaa epävakautta luistelussa.

Hiihtomukavuutta lisää säädettävä side.

Maastohiihdossa on omaksuttu sitovia kiinnityslevyjä, jotka olivat suosittuja alppihiihdossa. Asennuslevyn avulla kriittinen kiinnitys sukselle voidaan tehdä ilman poraamista ja mieluiten ilman työkaluja. Sidoksen nykyaikaisia versioita voidaan siirtää kiinnityslevyjen avulla.
Sidettä voidaan säätää käsin tai pienellä työkalulla. Nosta kiinnitysliuskaa ja liu’uta sovellus asennuslevylle. Tai, jos kyseessä on uudempi malli, käännä säätörullaa. Suksen ominaisuuksia voidaan muuttaa sään mukaan muuttamalla siteen asentoa ja suuntaa. Perinteinen hiihto vaatii sidoksen siirtämistä eteenpäin jäisillä rinteillä. Se varmistaa, että pitoalue tarttuu paremmin mäkeen. Sidoksen siirtäminen takaa eteenpäin vähentää kitkaa märkänä tai tahmeana.
Säädettävä side voi tarjota samanlaisia etuja luistelussa. Sidoksen tulee olla suksen edessä, jotta se puree paremmin jäisessä urassa. Takana oleva rengas pidentää suksien liukumista miedoissa olosuhteissa. Suksen tasapainoon vaikuttaa myös siteen siirtyminen.
Voit säätää siteitä antamaan sukselle enemmän ominaisuuksia erilaisiin sääolosuhteisiin. Sidotusten säätäminen on helppoa, joten kuhunkin tilanteeseen on kätevä valita paras asento. Säätöetäisyys on vain 4 cm, mutta ominaisuudet voivat muuttua melkoisesti. Hiihtäjät, jotka eivät ole ammattilaisia, arvostavat tätä säätövaihtoehtoa koska sen avulla he voivat käyttää yhtä suksiparia eri sääolosuhteissa.

Leave a Comment