United States of Hockey tuottaa joukon parhaita NHL:n draft-näkymiä.

Hän ei olisi voinut ennustaa, kuinka pitkälle aloite etenee noista vaatimattomista aloituksista.

Wroblewski valmensi alle 18-vuotiaiden joukkuetta 22 vuotta myöhemmin, ja hänellä oli ratkaiseva rooli auttaessaan tuottamaan runsaan sadon huippulahjakkuuksia, jotka ovat oikeutettuja NHL-draftiin kolmessa viikossa Vancouverissa, Brittiläisessä Kolumbiassa.

“Joka päivä ajat sisään ja ajat lipun ohi matkalla parkkipaikallesi… ja puristat itseäsi siitä, mitä on tuettu”, Wroblewski sanoi puhelimitse lauantaina viitaten ohjelman pääkonttoriin Plymouthissa, Michiganissa. “Se mitä on tapahtunut, on käsittämätöntä.”

NTDP:llä on mahdollisuus saada ohjelmaennätys kuusi ensimmäisellä kierroksella valittua pelaajaa, jota johtaa keskus Jack Hughes, jolla on mahdollisuus tulla kahdeksas amerikkalaissyntyinen pelaaja, joka on valittu ensimmäisenä kokonaisuutena ja ensimmäinen sen jälkeen, kun Toronto valitsi ensimmäisen kokonaiskilpailun vuonna 2016. .

Huolimatta alumeista, kuten Matthews, Chicago’s ja Buffalo’s, ohjelmassa ei ole koskaan ollut enemmän kuin kolme pelaajaa valittuna ensimmäisellä kierroksella heidän kahden vuoden toimikautensa päätyttyä.

Wroblewski oli tuolloin 38-vuotias, vaikka joukkueessa, jonka hän kokosi viiden päivän koeleirin jälkeen maaliskuussa 2017, oli jotain ainutlaatuista.

Hän kertoi: “Tiimi valittiin lauantai-iltana, kun leirin piti päättyä tiistaiaamuna.” “Tiesimme, mitä meillä oli, kun eropiste oli tällä hetkellä melko selvä.”

NHL Central Scoutingin mukaan Hughes on Pohjois-Amerikan kärkisijoittaja saavutettuaan kahden vuoden NTDP-ennätyksen 228 pisteellä (74 maalia, 154 syöttöä). Molemmat keskukset, Alex Turcotte ja Trevor Zegras, sijoittuvat neljänneksi ja kuudenneksi.

Cole Caufield, 5 jalkaa 7, 162 kiloa painava laitahyökkääjä, on kahdeksanneksi tehtyään NDTP-ennätyksen 72 maalilla tällä kaudella. Vasemmistolainen Matthew Boldy ja puolustaja Cameron York täydentävät listan mahdollisista ensimmäisen kierroksen valinnoista.

Siinä ei kuitenkaan vielä kaikki. Kymmenen NTDP-pelaajaa kuuluu Central Scoutingin 50 parhaan Pohjois-Amerikan mahdolliseen pelaajaan, mukaan lukien Spencer Knight, toimiston korkein Pohjois-Amerikan maalivahti.

NHL:n vuotuisen ennakkodraftin yhdistämisen aikana, joka päättyi Buffalossa lauantaina, Central Scoutingin johtaja Dan Marr huomautti: “Tämä on poikkeuksellinen vuosi ohjelmalle, ja nämä lapset ovat tehneet kovasti töitä saadakseen saamansa tunnustusta.” “Odotan, että USA Hockeylla on suurin virne luonnospäivänä, koska pelaajat valitaan ensimmäisellä kierroksella, kolmella parhaalla ja koko luonnoksen aikana.”

Ohjelma luotiin kokoamaan Amerikan parhaat 17-vuotiaat saman katon alle pelaamaan kaksivuotinen tornekausi USHL:ää ja korkeakoulujoukkueita vastaan. Pelaajat kilpailevat myös kansainvälisissä tapahtumissa Yhdysvalloissa alle 17- ja alle 18-vuotiaiden tasolla.

18-vuotiaat päättivät kauden 48-16-ennätyksellä ja pronssimitalilla maailmanmestaruuskilpailuissa, ohittaen vastustajansa yhteistuloksella 369-188.

Turcotte tunnusti pelaajien parantuneen kilpailun tasoon, jota he kohtasivat harjoitusten aikana.

“Koska kuinka kilpailukykyisiä olemme ja kuinka kaikki haluavat olla parhaita”, Turcotte lisäsi, “meistä kaikista tuli parempia jääkiekkopelaajia.” “Kukaan ei halua tehdä kauheaa vaikutusta.”

Arizona Coyotesin toimitusjohtaja John Chaykan mukaan NTDP on pysynyt edelläkävijänä luodessaan pelaajia, jotka sopivat parhaiten NHL:ssä tällä hetkellä suosittuun nopeatempoiseen pelityyliin.

“Peli on tulossa enemmän nopeudesta ja taidosta, ja näillä pojilla on se patti”, Chayka sanoi ja lisäsi, että tämän vuoden NTDP-luokan syvyys ei ole sattuma. “He tekivät erinomaista työtä tämän joukon kanssa. Ja uskon, että se jatkuu.”

USA Hockeyn toiminnanjohtaja Pat Kelleher toivoo trendin jatkuvan, sillä amerikkalaisten osuus NHL:n pelaajista on noin 30 prosenttia.

“Tavoitteemme on tehdä tästä enemmän normia”, hän sanoi lausunnossaan. “Emme vain saa paljon syvyyttä, vaan saamme myös paljon huippuluokan, eliittitason pelaajia, jotka ovat heidän franchisingensa ja USA Hockeyn kasvoja. Siellä haluaisimme olla. ”

Hughes tunnusti NTDP:n sen, että hän teki hänestä “enemmän miehen”, jota hän kuvaili laihaksi 16-vuotiaaksi. Hän odottaa NTDP:n tuottavan entistä enemmän huippuluokan pelaajia tulevaisuudessa.

“Mielestäni tämä ei ole virhe. USA Hockey on mielestäni parhaimmillaan tällä hetkellä”, Hughes huomautti. “Näet kaikki nuoret kaverit NHL:ssä, erityisesti amerikkalaiset, jotka johtavat tällä hetkellä liigaa. Minusta se on peräisin paljon muusta.”

Leave a Comment